Արագած լեռան ստորոտին աճեցված հայկական էնդեմիկ (Արենի, Կախեթ, Ոսկեհատ, Թոսոտ) խաղողի տեսակներից պատրաստվում է հայկական հրաբխային գինի։ Խաղողը սնվում է հողի հրաբխային էությամբ և մարմնավորում է իր յուրահատուկ տերուարի ինտենսիվությունը, բարդությունն ու կրակոտ ոգին։
Ֆլամայի օգնությամբ ցուցադրվում է Արագածոտնի մարզի գինեգործության հարուստ պատմությունն ու ավանդույթները, որոնց պատմությունը գալիս է հին ժամանակներից: «Ֆլամա» անվանումը, որը նշանակում է բոց,կրակ, խորհրդանշում է Արագածի հրաբխային բնությունը և բուն լեռը շրջապատող հողերը: Արագածոտնի մարզի օգտակար հանածոներով հարուստ հողի և շրջակա միջավայրի գործոնների համադրությունը ազդել է գինիների համի, բույրի և կառուցվածքի վրա՝ դարձնելով այն կայծքարոտ, ծխագույն և աղի: Գինիները վայելելիս հնարավոր է զգալ հանքային համը, որը գինիներին բարդություն և յուրահատուկ վայրի զգացողություն է հաղորդում: