Վոսկեհատ խաղողը հնագույն հայաստանյան сорт է, որը կարևոր դեր ունի տարածաշրջանի գինեգործական ավանդույթում: Նրա բնորոշ արոմատիկայով և հավասարակշռված համով, այն լավագույնս ենթարկվում է բարձր որակի սպիտակ գինիների պատրաստմանը: Վոսկեհատը համադրում է պատմական ժառանգությունը և յուրահատուկ համային հատկանիշները, արտացոլելով հայ գինեգործական մշակույթի հարստությունը:
Մուգ ծղոտագյուն գինին գրավիչ տարբերակ է գինու աշխարհում: Այս գրավիչ երանգը հաճախ ասոցացվում է զտվածության և նրբության հետ: Այն նշանակում է գինի, որը հասուն և բալանսավորված է, հարուստ և միևնույն ժամանակ բարդ համերով:
Սպիտակ և ցիտրուսային մրգերի երանգները համադրվում են դաշտային ծաղիկների նրբերանգների հետ:
Սպիտակ և ցիտրուսային մրգերի երանգները համադրվում են դաշտային ծաղիկների նրբերանգների հետ: Համը՝ թարմ, մարմնեղ, ներդաշնակ, հաճելի թթվությամբ:
12-14°C ծովամթերքի և եփած մսեղենի հետ
Հարստացրեք ձեր ուտեստը այս գինիով, որը լավագույնս վայելում է 12-14°C ջերմաստիճանում: Այն համադրվում է ծովամթերքի և եփած մսեղենի հետ՝ բարձրացնելով յուրաքանչյուր համտեսի փորձը: Մատուցման իդեալական ջերմաստիճանը բացում է նրա խճճված համերը՝ թույլ տալով, որ գինու բնավորությունը միաձուլվի ճաշատեսակի հարստության հետ՝ ստեղծելով անմոռանալի գաստրոնոմիական փորձ:
Խաղողն աճեցվում է Արագածոտնի մարզում՝ ծովի մակարդակից 1100 մ բարձրության վրա։ Սա առաջարկում է յուրօրինակ գինու տերրոիր, որը տեղակայված է Հայաստանի լեռնաշխարհում: Նրա բազմազան հողերը, բարձրությունը և կլիման նպաստում են հարուստ բնավորությամբ և համային բնութագրերով առանձնահատուկ գինիների ստեղծմանը: